Nya jobbet, nya tankar. 

Det var en ny situation att starta min första dag på jobbet med medecin i kroppen. En fantastisk och stor skillnad för mig. En dag jag fick ett starkt bevis på hur det fungerar inom mig nu och hur det fungerade innan. Att ge mig utrymme, ta för mig och hålla fokus under många timmar har varit det svårast, nu är det plötsligt så enkelt och självklart. 
Min läkare/terapeut pratar mycket om att inte sällan så ökar individens självförtroende efter en tid med medecin, pga att förmågan att reflektera nu fungerar. Det är nästan overkligt för mig att få vara den jag är idag. 
Med rätt hjälp och stöd är jag här nu och är tacksam varje dag! 
Det sagt så vill jag även framhålla vikten av att få vara en fri individ och hitta platser där jag får vara så fri som möjligt är inte så lätt. Jag behöver gå till jobbet och få vara Josefin, på alla sätt. Det finns få sådana platser men möjligt är nu att jag har hittat en sådan. Det är många parametrar som ska passa, såsom arbetstider, kollegor, bemötande, hög utmaningsnivå, engagemang och sist men inte minst helst aldrig tråkigt eller ointressant. Utan dessa kan jag sällan eller aldrig prestera en längre tid och har därför aldrig stannat länge på något jobb där jag varit anställd. Jag har alltid varit på väg någon annanstans för jag ser snabbt att det inte är tillräckligt stimulerande. 
Det är viktigt för mig att må bra, viktigt för alla. För mig är engagemang, intresse och gärna långa arbetsdagar med lång vila efter det viktigaste. 
Sist men inte minst vill jag säga till alla som tänker att en bra lön och trygghet är det viktigaste, säg det aldrig för att peppa en person med Adhd, iaf inte till mig. 
Att säga det till mig och hoppas på en positiv reaktion är som att stånga sig blodig mot en vägg. Jag kommer aldrig att klara av att göra något för bara pengar och trygghet. Jag är däremot förståndig och smart och vet att för att nå mina mål så behöver jag göra saker som att jobba och tjäna pengar. Det är däremot stor skillnad på de två resonemangen för mig. 
Pengar kommer alltid komma sist i mitt liv, tyvärr, deal with it. Jag tycker om att ha dem och jag förstår vad jag ska ha dem till, men när jag själv inte får alla de andra sakerna i jobbet, engagemang, intresse mm så kommer inte pengarna någonsin räcka som belöning och jag kommer inte stanna där. 
Vill verkligen påpeka det, pengar har 0 värde om inte alla de andra delarna finns. Det är inget jag aktivt valt, det är så det är i min funktionsnedsättning. Pengar är bonusen när resten funkar, pengar i sig själv betyder ingenting. 
Det är ett problem, det är något som kan ställa till mycket tokigheter i livet. Det är samtidigt för mig ett väldigt sunt tankesätt. Det är ett tankesätt jag tror är mer riktigt och humant i slutändan. Det är inte mitt tankesätt eller min hjärna det är fel på, det är precis det som är det svåra när man ska leva i en ständig konflikt med sig själv och samhället som slänger på oss rätt och fel ur ett samhällsideal som inte är anpassat för känslor utan endast för pengar och trygghet. 

Ps: eftersom jag bränner ut mig lite för ofta så skulle jag nu vila ikväll och bara göra ett inlägg på Facebook, det är inte min starka sida. Så lite stökigt inlägg idag och jag delar med mig mer av dessa tankar i mitt nästa inlägg! 

Josefin Ringbom 20151104

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s