På onsdag håller jag min första föreläsning om adhd och min resa till diagnos. På almedalsbiblioteket i Visby kl 19. 

Det är för mig en av de stora stegen jag kommer ta i livet. För ett år sedan skulle jag gissat att du var en mycket sannolikt galen person om du föreslagit detta för mig då. 

Hjärtat slår lugnt ikväll med en tilltro till mig själv som aldrig funnits där innan jag fick min diagnos. För första gången vid ett offentligt framträdande vill jag på riktigt att det ska komma människor och lyssna. För första gången tror jag på att jag har något att tillföra. Det är en svindlande känsla och jag hoppas den håller i sig hela vägen. 

Jag känner mig ödmjuk och förväntansfull på vad onsdagen ska ge till de som lyssnar och till mig själv. Det här är snäppet större än att gå på månen för mig. 

För dig som har en diagnos, ett barn med diagnos eller bara vill veta mer om hur vi människor fungerar så hoppas jag se dig där i publiken på onsdag kväll. 

Ps: det finns såklart en nackdel att en föreläsning om Adhd är på kvällstid, det ska jag tänka på till nästa gång. Både för min skull och för dig med diagnosen, som inte orkar, kan eller av annan anledning inte kan komma. föreläsningar riktade till människor med adhd o add ska med fördel hållas på förmiddag när vi finns med hela vår mentala kapacitet. Men i samhället idag är det en av de tydliga missarna som skett där alla ska göra helst allt på samma sätt och på samma tid. Jag lovar att jobba för bättring på den fronten. 

Nu, släcka lampan, tänka, somna. Snart vaknar barnen. 

Sov gott! 

Josefin Ringbom 20160206

2 svar på “Nu ska det ut! Föreläsning på G 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s