Idag har jag varit pigg, hela dagen. Det är som en glädje-rus-chock för mig att få vara pigg, klar i huvudet och inte behöva tänka på tröttheten. 

Samtidigt så vet jag att nu måste jag vakta på mig själv, ta ett steg tillbaka, inte gå för fort, inte bli för glad, inte glömma att äta, inte glömma att energin är här för jag har kanske lyckats ta det varsamt ett tag, nu är det svårt att förhålla sig till det, nu vill jag rusa, höra och göra mer… så jag går och lägger mig och tar det varsamt, det är det enda sättet att kanske få känna mig pigg igen i morrn. 

På samma sätt som jag behöver sova för att kunna vila mitt rusande huvud när jag är för trött bör jag just nu sova för att vila mitt huvud från alla de idéer som sprudlar där inne, idéer som av glädje har dykt upp, lusten att växa, skapa och hitta på. Allt det som trängs inne i huvudet och så gärna vill komma fram och ut, men kommer det ut som det önskar så kraschar jag igen. Balans är inget ord jag kan relatera till, men en önskan finns att hitta den. Och lika tvär som jag en gång var när jag läste religion och hörde talas om buddismens ”den gyllene medelvägen”, lika fascinerad är jag idag över dess extremt snygga meningsuppbyggnad för exakt vad jag behöver. 

Att inte brinna upp varje dag är svår sak för mig, det är ju så ljuvligt men ack så förkrossande. Lite som att lämna dansgolvet när din favoritlåt går på och du måste med egen kraft gå hem, för det är en dag i morgon oxå.. kanske en till pigg och klar, jag hoppas. Sov gott.

Josefin Ringbom 18 sept -17

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s